Bosna i Hercegovina     | 07.03.2018. 11:06 |

Organizacija RVI Grada Tuzla osuđuje napade na novinare

FENA Saopćenje

TUZLA, 7. marta (FENA) - Organizacija Ratnih vojnih invalida (RVI) Grada Tuzla u potpunosti podržava i stoji iza svih napora boračke populacije za ostvarivanje prava koja im pripadaju i s tim u vezi u posljednje vrijeme održava kontinuirane sastanke i vrši pritisak na predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti da se konačno donese zakon o demobilisanim borcima, objavi registar boraca, kao i da se usvoji zakon o boračkim organizacijama.

 - Pozivamo sve borce, a posebno svoje članstvo da nam se u svakom trenutku obrate za bilo kakav vid pomoći, ali i da se suzdrže od bilo kakvih oblika nasilja i da ne dozvole da se njima politizira. Također, želimo javno osuditi svaki oblik nasilja i netrpeljivosti, pa tako i posljednje verbalne i fizičke napade od nekolicine boraca na novinare, snimatelje i fotografe, te sve druge medijske djelatnike, koji su se desili tokom protesta boraca na petlji Šićki Brod, a u kojima je učestvovala i nekolicina nezadovoljnih boraca - saopćeno je iz Organizacije RVI Grada Tuzla.

Izrazli su žaljenje zbog nemilih događaja u kojima su se našli novinari tokom obavljanja svojih redovnih aktivnosti, posebno iz razloga što ta organizacija, kako navodi predsjednik O RVI Grada Tuzla Nihad Bukvić, posljednjih godina ima izuzetno dobru saradnju sa svim medijskim kućama.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vijeće Europe izdalo je upozorenje zbog prijetnji srbijanskim novinarima

Godišnjica smrti srbijanske novinarke Vujasinović: Poslije 30 godina uzrok smrti se i dalje ne zna

OESS: Okončati nekažnjivost nasilja nad novinarima u Srbiji

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu