Bosna i Hercegovina     | 06.03.2018. 17:23 |

Vučić i Izetbegović smatraju da će Srbija i BiH riješiti granična pitanja

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 6. ožujka (FENA) –  Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, komentirajući neriješena granična pitanja između BiH i Srbije, kazao je u utorak u Mostaru kako misli da se ta pitanja mogu riješiti i da to neće biti kamen spoticanja između dvije zemlje na putu ka EU.

- To je 373 kilometra granice i stvarno mislim da to možemo riješiti – kazao je predsjednik Republike Srbije nakon trilateralnog susreta u Mostaru, dodavši kako će o tom pitanju nastaviti razgovarati te da su već spremili jedan prijedlog bh. strani.

-  Mislim da su pojedini predstavnici u BiH, odnosno dvojica od trojice članova Predsjedništva BiH, bili skloni da taj prijedlog prihvate. Mi ćemo nastaviti raditi na tom pitanju i dali smo najkonkretnije prijedloge, a to nisu prijedlozi koji su Srbiji najviše odgovarali  - kazao je Vučić

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je kako je ovo pitanje sa Srbijom u interesu i BiH i Srbije te da će biti riješeno.

 On je postavivši pitanje hoće li to biti riješeno u idućih sedam mjeseci odgovorio teško jer, kako je ocijenio, svaki se problem diže na kvadrat u ovim predizbornim mjesecima.

 - Mislim da se može naći rješenje da svi budemo zadovoljni kada je u pitanju granica Srbije i BiH – istaknuo je Izetbegović.

 Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović  kazala je kako je sa Srbijom dogovoreno da će pregovarati bilateralno još dvije godine , a ako to ne uspije i ne pronađe se rješenje, obratit će se nekom međunarodnom pravosudnom tijelu.

-  Kad je riječ o granici s BiH, 1999. godine potpisan je sporazum koji nije ratificiran, međutim on je u privremenoj provedbi i on se primjenjuje. Držim da treba nastaviti razgovor o granici kroz mješovite komisije i u budućnosti ukoliko ne uspijemo tražiti modele međunarodne pomoći kroz međunarodna pravosudna tijela – istaknula je hrvatska predsjednica.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel