Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 11:37 |

Dunović čestitao građanima BiH Dan nezavisnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović uputio je građanima BiH čestitku povodom 26. godišnjice obilježavanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

„Dvadesetšesta godišnjica od proglašenja nezavisnosti Bosne i Hercegovine, domovine svih njenih građana, a mnogi danas čine da se ta nezavisnost zaboravi, zemlja podijeli, a građani zavade. Ne dajmo im da nas ubijede u to da ne možemo živjeti skupa u različitostima koje nas okružuju. Ne dajmo im da nam nastave onemogućavati normalan i civilizovan život u cijeloj Bosni i Hercegovini. Bosna i Hercegovina je naša domovina,  suverena i nezavisna, država ravnopravnih građana - naveo je  Dunović u čestitki.

Potpredsjednik Dunović će u četvrtak, povodom oblježavanja državnog praznika, prisustvovati polaganju cvijeća na spomen-obilježjima u Sarajevu (Spomen-obilježje Vječna vatra, Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995., Spomen-park Vraca,; Centralno spomen-obilježje ispred Općine Novi Grad), te tradicionalnom prijemu u organizaciji članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju iz Kabineta potpredsjednika Federacije BiH Milana Dunovića.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Cvijanović uputila čestitku povodom Dana pobjede nad fašizmom

Konaković povodom Vaskrsa uputio čestitku mitropolitu dabrobosnaskom Hrizostomu

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić čestitao Vaskrs

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije