Ekonomija     | 26.02.2018. 16:14 |

Nastavak uspješne saradnje Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Granične policije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. febaruara (FENA) - Na sastanku koji su danas održali direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković i direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić dosadašnja međusobna saradnja ocijenjena je izuzetno uspješnom.

Na sastanku je posebno bilo riječi o predstojećoj ljetnoj sezoni, najfrekventnijem periodu godine, kada se redovno obaraju rekordi po broju putnika, a što usložnjava zahtjeve u kadrovskom smislu, kako Granične policije BiH, tako i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Konstatirano je da je upravo zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenika aerodroma i Granične policije BiH rekordna ljetna sezona 2017. prošla bez bilo kakvih problema i prevelikih gužvi.

Rukovodstvo aerodroma upoznalo je direktora Galića i saradnike sa svim najvažnijim predstojećim infrastrukturnim projektima, odnosno projektima proširenja sarajevskog aerodroma, a kojim će biti povećani i prostorni kapaciteti za potrebe rada jedinice Granične policije na aerodromu.

U kontekstu modernizacije i dogradnje Terminala B, evidentno je da se radi o izuzetno kompleksnom i izazovnom projektu, s obzirom da Međunarodni aerodrom Sarajevo nema zamjenskih kapaciteta, posebno uzimajući u obzir da izvođenje radova na proširenju pristanišne zgrade ne smije utjecati na redovno obavljanje avio-operacija, odnosno da nema kašnjenja ili eventualnih prekida u radu.

Galić je naveo da je opredjeljen za maksimalan doprinos i podršku zbog povećanja frekvencije letova i putnika na sarajevskom aerodromu, širenjem kapaciteta i angažiranjem većeg broja izvršitelja u Jedinici Granične policije Aerodrom Sarajevo, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Državljanin Turske lišen slobode zbog krijumčarenja 22 stranih državljana

Sastanak ravnatelja Granične policije BiH sa šefom Odjela za vladavinu prava EU u BiH

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel