Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 13:03 |

Hrvatska stranka: Pogibeljno konstitutivnost naroda tretirati kao švedski stol

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. veljače (FENA) - Hrvatska stranka BiH smatra kako je sramna odluka zastupnika HDZ-a BiH i SNSD-a u državnom parlamentu da ne podrže inicijativu kojom se pozivaju mjerodavna tijela Hercegovačko-neretvanske, Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke i Posavske županije da izmijene i dopune županijske ustave s ciljem osiguranja ustavne ravnopravnosti Srba.

"Neprihvatljivo je i strateški apsolutno pogibeljno, konstitutivnost naroda, kao ustavnu odrednicu, tretirati kao 'švedski stol' i sebično uzimati samo ono što ti u jednom trenutku i na jednom području odgovara. To je neozbiljna i nedopustiva politika koja može ostaviti strašne posljedice i štetu po hrvatske nacionalne interese u cijeloj BiH", poručio je Skopljaković u priopćenju za javnost Hrvatske stranke BiH.

Iz te stranke pozvali su političke predstavnike i institucije u županijama s hrvatskom većinom da smognu snage i pokažu političku zrelost i doraslost te da u svoje ustave implementiraju odredbe o punoj konstitutivnosti Srba.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Čović: Borba za legitimna prava bit će još jače izražena (VIDEO)

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje za javnost HS BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu