Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 13.02.2018. 18:07 |

SDPBiH zabrinut zbog 'naglog' naoružavanja MUP-a RS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na današnjoj sjednici je još jednom zaključilo da građanski blok u Bosni i Hercegovini može ukupno imati maksimalno tri kandidata za Predsjedništvo BiH, uključujući Željka Komšića kao zajedničkog kandidata iz reda hrvatskog naroda.

Osuđene su "neutemeljne i neistinite tvrdnje pojedinih medija i političkih dužnosnika da će SDPBiH samostalno predložiti tri kandidata".

O mogućnostima i modelima eventualnog kandidiranja i kandidata iz reda bošnjačkog i srpskog naroda, SDPBiH će u sljedećim danima donijeti konačnu odluku u koordinaciji sa ostalim činiteljima građanskog bloka. 

Na sjednici je naglašena bojazan kako SDA i HDZBiH ne žele bilo kakve izmjene izbornog zakonodavstva, jer bi na taj način sudbina formiranja Doma naroda FBiH ostala u rukama Centralne izborne komisije BiH, nad kojom evidentan utjecaj imaju vladajuće stranke, saopćeno je iz SDPBiH.

SDPBiH smatra da se rješenje za izmjene izbornog zakonodavstva mora pronaći što prije u institucijama BiH, uz učešće svih domaćih političkih aktera i podršku međunarodne zajednice.

Članovi Predsjedništva su izrazili zabrinutost za naglo naoružavanje MUP-a Republike Srpske.

- Očigledno je da se vlasti u ovom entitetu boje vlastitoga naroda i njegovog opravdanog bunta zbog sve teže ekonomske situacije i sveopćeg siromaštva sa kojim je suočeno stanovništvo ovog dijela Bosne i Hercegovine - zaključuju u SDPBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu