Servisne informacije

U BiH danas oblačno

Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - U drugoj polovini dana u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama slaba kiša, na planinama slab snijeg. Bez padavina u Krajini i zapadnim područjima Bosne. U Hercegovini slabo jugo. U Bosni vjetar većinom slab sjeverozapadnog smjera. Umjereno jakog vjetra će biti na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, a na jugu BiH od 8 do 11 stepeni.

Prijepodne je u većem dijelu BiH bilo oblačno. Kiša i snijeg su uglavnom padali u Krajini, zapadnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima i dijelu centralne Bosne. U Hercegovini i jugozapadu Bosne su registrirani slabi lokalni pljuskovi. Na istoku Bosne je bilo sunčanije.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati: Bjelašnica -5, Gradačac, Jajce, Sanski Most i Tuzla 1, Bihać, Doboj, Bugojno i Banja Luka 2, Brčko, Bijeljina i Ivan-sedlo 3, Trebinje, Livno i Zenica 5, Široki Brijeg 7, Grude, Mostar i Sarajevo 8 i Neum 9 septembra, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M.B.