Servisne informacije     | 03.02.2018. 09:01 |

Usporeno saobraćanje na putevima zbog snijega i odrona kamenja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Snježne padavine na zapadu i sjeverozapadu Bosne i Hercegovine otežale su i usporile saobraćanje, naročito na dionicama u višim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

Otežano se saobraća na magistralnim putevima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać- Bosanski Novi i Bihać- Velika Kladuša.

Iz BIHAMK-a savjetuju vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno.

Oprez je nužan i zbog učestalih odrona kamenja i zemlje na putu Mostar- Jablanica- Sarajevo.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Zbog toga je na ovoj dionici autoputa  potrebno voziti opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćio je BIHAMK.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo