Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 01.02.2018. 12:09 |

Cavusoglu: Uvreda je stav Francuske o turskoj vojoj operaciji u Siriji

FENA Internet

ANKARA, 1. februara (FENA) – Turska smatra uvredom  stavove koje je Francuska iznijela o vojnoj operaciji Maslinova grančica, a  koju turska vojska provodi na sjeveru Sirije, rekao je šef diplomatije Mevlut Cavusoglu, javlja Reuters.

Francuski je predsjednik Emmanuel Macron upozorio Turski da operacija protiv kurdskih milicija povezanih s teroristima ne smije biti opravdanje za invaziju na Siriju, te da bi Turska trebala koordinirati svoje korake sa saveznicima.

Govoreći novinarima u Ankari,  Cavusoglu  je također, dodao da  treba obnoviti  mirovne pregovore o Siriji koje vode Ujedinjene nacije, a sirijska vlada mora učestvovati u njima.

Turska je učestvovala na mirovnoj konferenciji u Sočiju koju je organizirala Rusija, ali  su  tu konferenciju bojkotovale zapadne zemlje i najveći dio Assadove opozicije.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Organizatori OI u Parizu žele suzbiti tigraste komarce

Vlasti u Parizu pojačale policijsko prisustvo nakon napada na policijsku stanicu

Pariški balkoni na listi sigurnosnih rizika na Olimpijskim igrama

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana