Politika

Goran Ćosić imenovan za zamjenika ministra civilnih poslova BiH

Tekst: Hana ImamovićFOTO FENA

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine potvrdili su večeras imenovanje Gorana Ćosića za novog zamjenika ministra civilnih poslova BiH, koji je dao i svečanu izjavu.

On je na tu u poziciju imenovan nakon što je njegov prethodnik Vojin Mijatović 22. decembra podnio ostavku na tu funkciju.

Nije bilo rasprave o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH koje je predložio poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) Borislav Bojić kojim se usklađuju koeficijenti, a rasprave nije bilo o izmjenama Zakona o zrakoplovstvu koji je predložila poslanica SDS-a Aleksandra Pandurević.

Razmatrane su dopune Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH kojim Vijeće ministara predviđa izjednačavanje prava u pravosudnim institucijama kada su u pitanju naknade za troškove prijevoza, toplog obroka i odvojenog života.

Nije bilo rasprave ni o traženju komisije da se produži rok za dostavlјanje mišljenja o Priјеdlоgu zаkоnа о sprjеčаvаnju sukоbа intеrеsа koji su predložili: Bоrislаv Bојić (SDS), Hаzim Rаnčić (SDA), Јаsmin Еmrić (A-SDA), Diаnа Zеlеnikа (HDZ1990), Dаmir Аrnаut (SBB), Sаšа Маgаzinоvić (SDP), Sеnаd Šеpić (Nezavisni blok) i Маја Gаsаl-Vrаžаlicа (DF).

O tim zakonskim rješenjima poslanici će se izjasniti nakon što obave raspravu o svim tačkama dnevnog reda sjednice.

(FENA) E. F.
Vezane vijesti