Bosna i Hercegovina     | 27.12.2022. 14:09 |

Iz budžeta BPK-a Goražde za podršku neprofitnim organizacijama 119.500 KM

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 27. decembra (FENA) - Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov potpisao je danas ugovore s korisnicima sredstava po Programu utroška sredstava Vlade BPK Goražde sa ekonomskog koda-Tekući transferi neprofitnim organizacijama.

Na osnovnu javnog poziva, za realizaciju projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija u 2022. godini, Vlada BPK Goražde odobrila je finansijska sredstva u iznosu od 119.500 KM, a finansirat će se 26 neprofitnih organizacija, udruženja i sportskih kolektiva s prostora BPK Goražde.

Premijer Ćulov istakao je da su u ovoj budžetskoj godini za finansiranje projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija izdvojena značajna sredstva, na čijem pravdanju utroška će kantonalna vlada posebno insistirati. 

-Nadam se da će ova sredstva pomoći u realizaciji njihovih projektnih aktivnosti kako bi ovu kalendarsku godinu završili s uspjehom. Vlada BPK Goražde će i u budućnosti nastojati da ih podržava u cilju njihovog daljeg razvoja - kazao je Ćulov.  

U ime korisnika, riječi zahvalnosti Vladi BPK Goražde koja je prepoznala značaj projekata i odobrila sredstva za njihovu implementaciju i nastavak aktivnosti neprofitnih organizacija, uputio je predstavnik Nogometnog kluba "Azot“ Vitkovići Amir Dragolj.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Goražde obilježava dane herojskog otpora agresiji, prije 32 godine počeo opći napad na ovaj grad

Za projekte 35 neprofitnih organizacija, iz budžeta BPK 151.000 KM

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel