Bosna i Hercegovina     | 20.12.2022. 15:44 |

Vlada HNŽ-a uplatila više od 2 i pol milijuna maraka za nabavu udžbenika

FENA Saopćenje, Foto/ Vlada HNŽ

MOSTAR, 20. prosinca (FENA) – Ministarstvo financija Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) uplatilo je školama iznos od 2.594.772,10 maraka za nabavu udžbenika.

Novac je uplaćen nakon što je Vlada ove županije na ranije održanoj sjednici, a na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, usvojila Informaciju o zaključenim ugovorima s izabranim ponuđačima te Odluku o odobravanju i utrošku dijela novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ-a za 2022. godinu s pozicije "Grant školama za nabavu udžbenika", priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Dalje se navodi kako će škole uplaćena sredstva doznačiti izabranim dobavljačima, čime će biti realiziran najveći dio Vladina projekta nabave besplatnih udžbenika za učenike svih 9 razreda osnovnih škola u HNŽ-u.

- Izražavam zadovoljstvo da smo ovom uplatom okončali jedan iznimno značajan projekt na koji sam osobno, ali i cijela Vlada, ponosan - kazao je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, podsjetivši kako su škole provele potrebne procedure, a Vlada osigurala sredstva kako bi svih 16.195 učenika osnovnih škola dobilo besplatne udžbenike.

Dodao je kako su na ovaj način postignuta dva vrlo važna cilja.

- Značajno smo rasteretili jedinice lokalne samouprave ovih troškova i, što je puno bitnije, troškova rasteretili obitelji koje imaju djecu u osnovnoj školi – zaključio je Herceg.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Ove godine svi učenici osnovnih škola u KS dobit će besplatne udžbenike

Vlada HNŽ: Do kraja godine 4.500.000 KM na ime redovitih sudskih presuda i izvansudskih nagodbi

Za prvačiće s područja općine Centar besplatni udžbenici, školski pribor i ruksaci

Promo

M:tel donosi bezbrižnu komunikaciju i na putovanju

Maker.ba - Savršena platforma za inovacije i kreativnost

Telemach fondacija priprema uzbudljivu studijsku posjetu za najaktivnije učesnike Job Lab programa