Kultura     | 18.12.2022. 10:20 |

Advent u Mostaru: Balet Orašar večeras u Kosači

FENA Saopćenje, Foto/ Kosača

MOSTAR, 18. prosinca (FENA) - Balet Orašar, jedna od najpoznatijih i najizvođenijih baletnih predstava na svijetu obogatit će adventski program u Mostaru večeras s počekom u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

Zahvaljujući potpori Grada Mostara i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije mostarska će publika imati jedinstvenu priliku, uz glazbu virtuoznog Čajkovskog, doživjeti priču o djevojčici Klari koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenog lutka kojim se razbijaju orasi te s njime proživljava čudesne dogodovštine u svijetu mašte.
 
 Radi se o najčarobnijoj božićnoj bajci koja je ispričana putem tradicionalne baletne koreografije jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna.

Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderni izgled ovoj klasičnoj priči putem unikatnih scenografskih i režiserskih rješenja, impozantnih dekoracija i kostima te suvremene video projekcije koja neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevniju baletnu i plesnu publiku.

Ovo je sasvim jedan novi i moderni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku s kojom će, u čarobno adventsko vrijeme, mostarska publika imati priliku uroniti u atmosferu Božića i božićne čarolije.

Samo balete Orašara na tradicionalnim turnejama kroz Hrvatsku od 2019. pogledalo je preko 18.000 zadovoljnih gledatelja, što dovoljno govori o iskustvu i uspjehu baletne trupe, a upravo mostarska publika ima priliku uživati u spoju vrhunskih baletnih pokreta i veličanstvene klasične glazbe.

Mostarci prvi put ikada imaju priliku doživjeti predstavu zbog koje se uvijek traži ulaznica više i koja je redovito rasprodana na svim svjetskim pozornicama.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Mostar dobio prvi inkluzivni, osjetilni park za djecu (VIDEO)

Video materijal s otvaranja prvog inkluzivnog, osjetilnog parka za djecu u Mostaru

Video materijal s otvaranja konferencije Model ujedinjenih naroda - MUN

Promo

Podrška Telemach fondacije međunarodnom matematičkom kampu Maths Beyond Limits – Balkans

Klas svoj 'Penzioner' hljeb vratio na cijenu od 1 KM

Večer s Alfa Therm u Code Hub-u Mostar krajem mjeseca