Servisne informacije     | 03.12.2022. 09:06 |

Mjestimično vlažan ili mokar kolovoz, zbog magle smanjena vidljivost na pojedinim dionicama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembar (FENA) - Kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar, a pažnja se skreće na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle, a izdvajaju se dionice: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Kiseljak-Kaonik.

Apeluje se na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, još danas će doći do obustave saobraćaja u terminima od 09.00 do 12.15 sati i od 13.15 do 15.00 sati.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Tuzla - Dubrave

BIHAMK - Na magistralnom putu Livno-Šuica učestali izlasci divljih konja na kolovoz

Saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu

Promo

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Phone 13, iPhone 14 i 14 Plus po sniženim cijenama u m:tel ponudi

U jeku otpuštanja na globalnom nivou domaća IT kompanija zapošljava više od 30 ljudi