Servisne informacije     | 03.12.2022. 09:06 |

Mjestimično vlažan ili mokar kolovoz, zbog magle smanjena vidljivost na pojedinim dionicama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembar (FENA) - Kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar, a pažnja se skreće na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle, a izdvajaju se dionice: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Kiseljak-Kaonik.

Apeluje se na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, još danas će doći do obustave saobraćaja u terminima od 09.00 do 12.15 sati i od 13.15 do 15.00 sati.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Na Bjelašnici jutros minus 10 stepeni, danas oblačno sa slabim snijegom prijepodne

BIHAMK - U većem dijelu Bosne pada snijeg i zadržava se na kolovozu

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj u tunelu Sokola kod Maglaja

Promo

Hemofarm - Dvocifreni rast u godini jubileja

Prvi u BiH – m:tel omogućio plaćanje parkinga u Srbiji putem m:go aplikacije

Putujte bezbrižno uz m:tel roming tarifne opcije