Servisne informacije     | 03.12.2022. 09:06 |

Mjestimično vlažan ili mokar kolovoz, zbog magle smanjena vidljivost na pojedinim dionicama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembar (FENA) - Kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar, a pažnja se skreće na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle, a izdvajaju se dionice: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Kiseljak-Kaonik.

Apeluje se na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, još danas će doći do obustave saobraćaja u terminima od 09.00 do 12.15 sati i od 13.15 do 15.00 sati.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

BIHAMK - Noćas će biti zatvorena dionica A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever

BIHAMK - Upozorenje vozačima na moguće odrone i mjestimičnu maglu uz riječne tokove

BIHAMK - Kolovoz pretežno suh, učestali odroni kamenja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana