Stranačke aktivnosti     | 24.11.2022. 15:49 |

Saopćenje za javnost GDS-a BiH

FENA Saopćenje

Ibrahim Spahić čestitao DAN DRŽAVNOSTI BiH   

Predsjednik GDS BiH Ibrahim Spahić uputio je čestitku državljanima Bosne i Hercegovine i državnim institucijama Bosne i Hercegovine i diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u svijetu povodom Dana državnosti BiH.

ZAVNOBiH je rezultat hiljadugodišnje bosanskohercegovačke državnosti čije su osnovne odrednice sadrzane u Ustavu BiH iz 1974. na osnovu čega je nakon Referenduma građana o nezavisnosti 1992. Republika BiH postala punopravna članica OUN.

Trideset godina nakon toga Evropski parlament i Evropska komisija najavili su da će BiH dobiti kandidatski status u Evropskoj uniji do kraja ove godine.To je najbolji dar za sve građane BiH i priznanje za borbu za slobodu i mir i suverenu, samostalnu i nezavisnu zemlju i teritorijalni integritet BiH.Sada je vrijeme odlučnog rada u državnim institucijama i na svim nivoima vlasti da, preuzmu odgovornost za potrebne reforme i da sa civilnim društvom i EK ubrzano stvaraju uslove za bolji život svih građana.Čestitke koje stižu sa svih strana svijeta za Dan državnosti BiH su najbolji pokazatelj koliko se cijeni naša zemlja i niko ih od izabranih zvaničnika ne može i odbijati jer su svi dobili povjerenje građana i odgovornost da rade u državnim organima na dobrobit cijele naše zemlje Zakletva da će poštovati Ustav BiH obavezuje svakog pojedinca da poštuje i vrijednosti i simbole BiH.Vrijeme je da se u svim našim institucijama u zemlji i svijetu podignu zastave BiH i EU i zavijore zajedno sa ponosom evropskog građanstva.

Pres GDS BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Promo

IPhone 15 od danas u M:telovoj ponudi

Voda Oaza ohrabruje žene u borbi protiv raka dojke

ProCredit Bank proširuje mrežu: Poslovna jedinica u Jelahu otvara se 4. listopada