Regija     | 18.11.2022. 20:45 |

Vučić i Kurti u nedjelju u Bruxellesu

FENA Agencije, Foto/

BEOGRAD, 18. studenoga (FENA) – Predsjednika Srbije Aleksandar Vučić i premijera Kosova Albin Kurti sastat će se nedjelju, 20. studenoga, ili dan kasnije, javio je Radio Slobodna Europa, pozivajući se na pouzdane izvore u Bruxellesu.

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell pozvao je Vučića i Kurtija u Bruxelles kako bi se pronašlo “europsko rješenje” za pitanje registarskih pločica na sjeveru Kosova

Točan termin susreta ovisit će od potvrde lidera, odnosno, kako kaže izvor RSE, od logistike i dostupnosti strana.

Ako se susret održi u nedjelju bit će to u popodnevnim satima, a u slučaju da se pomjeri za ponedjeljak, onda bi se lideri sastali već ujutro.

Susret dvojice lidera održat će se uoči početka implementacije odluke kosovskih vlasti o novčanim kaznama za vlasnike vozila sa srpskim registarskim pločicama.

RSE podsjeća kako je nova kriza na relaciji Priština – Beograd nastala nakon što su pripadnici srpske zajednice sa sjevera Kosova napustili kosovske institucije, protiveći se odluci Vlade u Prištini o zabrani korištenja registarskih pločica izdanih u Srbiji.

Takve registracije koriste lokalni Srbi u četiri općine na sjeveru Kosova: Sjevernoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

"Ima 9.000 automobila sa nelegalnim srpskim registarskim oznakama. To je manje od 10 posto automobila u vlasništvu Srba na Kosovu, tako da je mali broj Srba koji odbija ove (kosovske) registaracije", rekao je kosovski premijer.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Dačić: Kosovo će u svibnju biti primljeno u Vijeće Europe?

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo