Servisne informacije

BIHAMK - Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Saopćenje, Hazim Aljović

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) - Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a učestali su i sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Iz BIHAMK-a napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja od 09.00 do 12.15 sati i od 13.15 do 15.00 sati.

Zbog radova na magistralnom putu Doboj-Maglaj (na dionici Poljice -Maglaj) od 07.00 do 16.00 sati, svaki dan, osim nedjelje, saobraća se usporeno, jednom trakom.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22.00-06.00 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta – saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.
Vezane vijesti