Ekonomija     | 03.11.2022. 11:52 |

Raspisan Konkurs za kupovinu zemljišta za izgradnju peletare Kantona Sarajevo

FENA Saopćenje, Foto/ Služba za protokol i press KS

SARAJEVO, 3. novembra (FENA) - Kantonalno javno preduzeće za gospodarenje državnim šumama „Sarajevo-šume“ Sarajevo objavilo je konkurs za dostavljanje ponuda građevinskog zemljišta na kojem će biti izgrađeno postrojenje za proizvodnju peleta Kantona Sarajevo.

Rok za prijem ponuda je 30 dana od dana objave u dnevnim novinama, odnosno krajnji datum za dostavljanje ponuda po ovom konkursu je ponedjeljak, 5. decembar 2022. godine do 12.00 sati.

Ministar privrede KS Adnan Delić je kazao da je raspisivanju ovog konkursa prethodila procedura za izradu idejnog rješenja tehnološkog postrojenja za proizvodnju peleta po osnovu kojeg su izrađene specifikacije za zemljište, a sve u skladu sa usvojenom studijom opravdanosti za izgradnju ove fabrike.

Napomenuo je da je donošenje novog Zakona o šumama KS bilo neophodan da se krene u ovu proceduru.

- Obzirom da je Zakon bio u skupštinskoj proceduri duže od predviđenog, te da je tek sredinom augusta stupio na snagu svi daljni procesi prolongirani su što je utjecalo da se svi predviđeni rokovi također prolongiraju - podsjetio je resorni ministar, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

 

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Tužilaštvo Kantona Sarajevo potvrdilo nastavak akcije 'Start'

Nedupustivo da razliku u cijeni za nabavku gasa plaćaju krajnji potrošači

Počinje manifestacija 'Dani zaštićenih prirodnih područja Kantona Sarajevo'

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost