Politika

Radončić formirao radnu grupu koja će izvršiti analizu izbornog rezultata SBB-a

Saopćenje,

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Kao što je i najavljeno prije mjesec dana, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić formirao je rukovodstvo buduće radne grupe za analizu izbornog rezultata ove stranke. 

 

Za šeficu radne grupe imenovana je Ina Pamukčić, doskorašnja predsjednica Glavnog odbora, a njeni zamjenici su Adnan Jupić, potpredsjednik SBB-a, i Anis Krivić, politički direktor stranke. 

- Ova radna grupa će izabrati dodatne članove čiji je zadatak da dokumentiraju brutalnu izbornu krađu koja je počinjena prema SBB-u, dijagnosticiraju unutarstranačke slabosti, naprave prijedlog disciplinskih mjera prema članovima i funkcionerima koji nisu odgovorili stranačkim odgovornostima, pripreme plan aktivnosti i dinamiku izbora novih rukovodstava na svim nivoima SBB-a i pripreme stranku za predstojeće lokalne izbore - saopćeno je iz SBB-a. 

Radna grupa će predati poseban elaborat o počinjenim izbornim krađama visokom predstavniku Christianu Schmidtu, s eksplicitnim zahtjevom da do lokalnih izbora nametne elektronsko glasanje i građanima BiH omogući da im niko ne krade i ne otima njihovu izbornu volju, poručili su iz SBB-a. 

SBB
(FENA) D. V.
Vezane vijesti