Bosna i Hercegovina     | 07.10.2022. 19:13 |

Vukadin: Otvoreni smo za pregovore sa svim stranama

FENA Mario Loncar, Foto: Arhiv

TOMISLAVGRAD, 8. listopada (FENA) - Komentirajući rezultate izbora za Skupštinu HBŽ-a aktualni predsjednik Vlade HBŽ-a i predsjednik Hrvatskog nacionalnog pomaka (HNP) Ivan Vukadin kazao je kako je otvoren za suradnju sa svim stranama.

- Što se tiče špekulacija oko broja mandata, ja bih, ipak, pričekao objavu konačnih rezultata nakon sto se prebroje dopisni glasovi, nepotvrđeni glasački listići, kao i glasovi koji su bili predmetom mobilnih timova. Nakon toga ćemo znati više. Kada govorimo o mogućim koalicijama, mi ćemo prvo razgovarati sa strankama s kojima smo već u koaliciji, ali iz moguće suradnje ne isključujemo niti jednu stranku. Ipak, najbolje je pričekati konačne rezultate i onda krenuti s ovim stvarima o kojima sada možemo samo nagađati - kazao je Vukadin u izjavi za Fenu.

Prema posljednjim informacijama Središnjeg izbornog povjerenstva, najviše glasova u utrci za Skupštinu HBŽ-a dobile su tri stranke: HNP, HDZ BiH i HDZ 1990, a razlika među njima je minimalna.

HNP je dobio 4.017 glasova ili 17,9 posto, HDZ BiH ima 3.991 glas ili 17,7 posto, a HDZ 1990 3.715 glasova ili 16,5 posto.

Izborni prag od tri posto za sada prelazi još sedam političkih subjekata: Hrvatska nezavisna lista, SNSD, SDA, SDP BiH, koalicije “Srpska sloga” i “ Srpsko jedinstvo” te Hrvatska republikanska stranka.

U toj županiji ostala su još četiri neobrađena birališta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ivan Vukadin kandidat za predsjednika Vlade Hercegbosanske županije

Predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin na zasjedanju Kolegija za europske integracije

Europski diplomati u posjetu HBŽ-u

Promo

BBI banka partner na projektu Svjetske banke za oporavak i rast bh. privrede

Kompanija AS iz Jelaha predstavila spoj savremenosti i tradicije na sajmu u Tešnju

Sparkasse Banka predstavlja inovativni stambeni kredit za mlade