Bosna i Hercegovina     | 07.10.2022. 14:51 |

CIK BiH - Odgođeni izbori, na biračkom mjestu 'Hozići', bit će održani 9. oktobra

FENA Saopćenje, Foto/ Harun Muminović

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je, na sjednici 03.oktobra, Odluku o odgađanju i raspisivanju izbora za biračko mjesto 007B051 “Hozići” u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad, obzirom da 02. oktobra izbore na tom biračkom mjestu nije bilo moguće održati u skladu sa Izbornim zakonom BiH. Odgođeni izbori na biračkom mjestu  007B051 “Hozići” bit će održani u nedjelju, 09. oktobra.

 

 

Općinska izborna komisija Novi Grad imenovala je nove članove biračkog odbora. Bit će korišten novi izborni materijal odnosno listići će biti ovjereni sa štambiljom sa oznakom „odgođeni izbori“ a bit će korišten i štambilj na biračkom mjestu sa oznakom biračkog mjesta i dodatnom zaštitom.

- Izbore će nadzirati akreditirani supervizor Centralne izborne komisije BiH. Na biračkom mjestu 007B051 'Hozići' u Novom Gradu je registrirano da glasa 465 birača. Biračko mjesto će biti otvoreno od 7 do 19 sati. Glasa se uz pokaz jednog od važećih BH identifikacionih dokumenata - lična karta, vozačka dozvola ili pasoš - saopćio je Ured za informiranje CIK BiH. 

 

 

  

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu