Bosna i Hercegovina     | 30.09.2022. 09:27 |

Studentski centar u Zenici popunio kapacitet od 220 mjesto, na listi čekanja 47 studenata

FENA Vehid Begunić, Foto: Vehid Begunić/arhiva

ZENICA, 30. septembra (FENA) – Studentski centar Univerziteta u Zenici (SCUNZE) u toku dana objavit će zvaničnu listu primljenih studenata na smještaj u toj ustanovi, za koji su na konkurs dobili 267 aplikacija- najavio je u izjavi za Fenu direktor te ustanove Dino Eminović.

Promjena uslova upisa na osam fakulteta UNZE-a, odnosno mogućnost da studenti tog univerziteta u narednu godinu mogu prenjeti tri, umjesto dva ispita, olakšala je SC-u da popuni svoje kapacitete.

-Konkurs smo raspisali za 220 mjesta, što znači da ćemo imati listu čekanja na kojoj će biti 47 studenata. Cijena i uslovi smještaja isti su kao i prošle godine, što znači da će studenti za dva obroka i smještaj u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama plaćati 106 KM, a subvencija kantona iz kojih dolaze je 219 KM- napominje Eminović.

SCUNZE-a će, kao i uvijek, 35 posto kapaciteta ili 78 kreveta popuniti brucošima, dok su ostalo studenti viših godina studija koji upisuju “godinu za godinu”.

Nakon dva puna mandata provedena na čelu ove ustanove, Eminović danas završava svoju misuju te prelazi na novu funkciju na UNZE-u, a na čelu SC-a će ga zamijeniti Nidžara Halilović- Ćustović.

Eminović je, uz podršku UNZE-a, Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Federalnog fonda okoliša, u toku svog mandata potpuno uredio zenički studentski dom, koji je poprimio potpuno novi izgled.

Stari, drveni prozori zamjenjeni su PVC stolarijom, postavljena je termo fasada, zamijenjena rasvjeta te ugrađena LED tijela, a zamijenjen je i namještaj te postavljeni solarni paneli…

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Studentski centar Zenica raspisuje konkurs za prijem 220 studenata, cijena smještaja 150 KM

Studentski centar Zenica raspisao konkurs za prijem 220 studenata po istim cijenama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo