Bosna i Hercegovina

Podžić primio novoimenovanog vojnog atašea Republike Francuske

Saopćenje, Foto FENA/Ministarstvo obrane BiH

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog vojnog atašea Republike Francuske brigadira Pierrea Desjeuxa.

Vojni ataše Republike Francuske za Bosnu i Hercegovinu je nerezidentni, i stalno je smješten u Ambasadi Republike Francuske u Republici Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i šef Kabineta ministra odbrane BiH Kemal Korjenić i vojna konsultantica u Ambasadi Republike Francuske u BiH francuska pukovnica Ljiljana Bjelić.

Na sastanku je razgovarano o vojnoj saradnji Bosne i Hercegovine i Francuske, koja se najvećim dijelom odnosi na školovanje i obuku pripadnika Oružanih snaga BiH u Francukoj, saradnju u radu Centra za obuku za operacije podrške miru (PSOTC) na Butmiru i Školi stranih jezika OS BH u Rajlovcu.

Razgovarano je i o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Evropi te izražena obostrana podrška nastavku misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) H. D.
Vezane vijesti