Kultura     | 26.08.2022. 09:17 |

Josip Pečarić predstavio knjigu o životu Nikole Štedula

FENA Mario Loncar, Foto: Mario Lončar

TOMISLAVGRAD, 26. kolovoza (FENA) - Akademik Josip Pečarić u četvrtak je predstavio svoju knjigu "Ja sam pobjednik Nikola Štedul".

Na samome početku okupljene je u ime organizatora, Hrvatske republikanske stranke, pozdravio Ivica Brešić koji je u svojstvu predstavljača govorio o životu akademika Josipa Pečarića, matematičara svjetske klase, koji je objavio više od 970 znanstvenih radova u najprestižnijim svjetskim znanstvenim časopisima.

Za akademika je istaknuo da je hrvatskoj javnosti poznat kao domoljub koji u svojim brojnim knjigama uspijeva trajno ostaviti svoje misli i ideje o hrvatstvu i nacionalnim temama u domovima onih koji posjećuju skupove na kojima se druži sa publikom.

Sam autor Josip Pečarić je govoreći o svojoj knjizi istaknuo da je obilježena prijateljstvom i suradnjom s hrvatskim političarem i političkim emigrantom Nikolom Štedulom, poznatim kao jedan od rijetkih hrvatskih emigranata koji je preživio UDBA-in atentat 1988. godine u Škotskoj.

Pečarić u knjizi izlože Štedulove poglede na određena pitanja vezane za hrvatske branitelje, prema blaženom Alojziju Stepincu, Jasenovcu i pozdravu "Za dom spremni".

Tijekom predstavljanja za posjetitelje su bila otvorena pitanja prema autoru a, među ostalim, bilo je govora i o položaju Hrvata u BiH.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta