Sport     | 08.08.2022. 09:55 |

Strijelci neraspoloženi u četvrtom kolu Premijer lige BiH

FENA Haris Dedović, Foto: Mario Obrdalj

SARAJEVO, 8. augusta (FENA) - U protekla tri dana odigrano je pet utakmica četvrtog kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Strijelci nisu bili pretjerano raspoloženi u ovom kolu  s obzirom na to da je postignuto samo sedam golova, odnosno 1,4 po utakmici.

Najviše pogodaka postignuto je u Gabeli gdje je Velež pobijedio ekipu Željezničara sa 3:1. Po jedina pogodak postignut je u tri utakmice: Borac - Igman, Sarajevo - Posušje i Široki Brijeg - Leotar, dok je bez golova okončan meč između Tuzla Cityja i Slobode.

Utakmica između Sloge i Zrinjskog je odgođena.

Nakon četiri kola u vodstvu je Široki Brijeg sa 10 bodova, dok je Sarajevo drugoplasirano sa maksimalnim učinkom od tri pobjede iz tri meča. Zaostalu utakmicu protiv Tuzla Cityja Sarajevo će odigrati u srijedu na "Bilinom polju" u Zenici, zbog početka rekonstrukcije travnjaka na Stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Inače, zbog rekonstrukcije travnjaka na stadionima Premijer lige BiH u ovom kolu su tri utakmice odigrane na zamjenskim igralištima.

Na listi strijelaca vodi Božo Vukoja (Široki Brijeg) sa tri gola. Po dva su postigli Mersudin Ahmetović i Ivan Ikić (Sarajevo), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Luka Kulenović i Uglješa Stevanović (Sloga) te Dejan Meleg (Borac).

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

U SFK Libero Goražde ogorčeni suđenjem sutkinje Vesne Miletić, tražit će njeno izuzeće

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!