Ekonomija     | 05.08.2022. 12:43 |

Pripreme za organizaciju 49. Sajma šljive u Gradačcu u završnoj fazi

FENA Edin Skokić, Foto: Sajam šljive u Gradačcu počinje 24. augusta

GRADAČAC, 5. augusta (FENA) - Pripreme za organizaciju 49. međunarodnog sajma šljive u Gradačcu, jedne od najznačajnijih manifestacija u Tuzlanskom kantonu, uspješno se privode kraju, a organizator do 15. augusta prima prijave za potencijalne izlagače.

- Trenutno imamo oko 300 prijava, ali sigurno je da će taj broj rasti. I danas smo imali nekoliko prijava. Pored izlagača iz BiH dolaze nam izlagači iz Srbije, Hrvatske, Turske i Crne Gore - kaže za Fenu Ensar Mešanović, direktor Turističke zajednice Gradačca, organizatora sajma.

Sajam šljive počinje 24. augusta i trajat će do 27. augusta, a otvaranje je planirano na Trgu Alije Izetbegovića u Gradačcu.

- Želimo da ovogodišnja sajamska priča bude odličan uvod za sljedeću godinu kada ćemo 50. put organizovati Sajam šljive. Pripreme idu po planu, a ne treba zaboraviti i druge sajamske aktivnosti poput naučnih skupova, kulturno-zabavnog programa, Plave večeri, gastro manifestacije na jezeru Hazna. Gradačac će učiniti sve da bude dobar domaćin i da se gosti osjećaju ugodno u našem gradu - kaže Mešanović. 

Cilj sajma je, pored predstavljanja poljoprivrednih i prehrambenih artikala, promocija i bolje povezivanje poduzetništva TK i BiH, pa i privrednih subjekata u regionu te jačanje turizma i turističke ponude.

Sajam će se održavati u dvorani Skenderija u Gradačcu, a ulaznice za posjetioce koštat će simboličnih 2 KM. 

Sajam šljive u Gradačcu je manifestacija koja je pokrenuta još 1969. godine i godinama je postala jedna od najvažnijih manifestacija na području TK. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Dodijeljene medalje za kvalitet izloženih proizvoda na Sajmu šljive

Održano naučno predavanje na Sajmu šljive u Gradačcu

Dedić: Sajam u Gradačcu značajan za sve poljoprivrednike u BiH (VIDEO)

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost