Kultura     | 27.07.2022. 13:59 |

Koncert Simfonijskog orkestra Mostar posvećen Indexima zatvara Baščaršijske noći

FENA Saopćenje, Foto/ FENA

SARAJEVO, 27. jula (FENA) - Festival Baščaršijske noći biće svečano zatvoren 31. jula koncertom Simfonijskog orkestra Mostar koji će na centralnoj pozornici Vijećnica od 21.00 sati izvoditi nezaboravne hitove grupe Indexi.

Koncert je posvećen legendarnoj grupi Indexi u čast 60-te godišnjice od njihovog osnivanja. Aranžmane za 17 najpoznatijih pjesama potpisuje mostarski dirigent, klavirist i aranžer Damir Bunoza, koji će i dirigirati orkestrom od 34 muzičara.

U okviru orkestra na sceni će nastupiti i Tribute-band, rock-sastav Simfonijskog orkestra Mostar.

Vokalni solisti na koncertu će biti Antonija Batinić, Selma Droce, Oliver Bevanda, Josip Drinovac i Nenad Tomičić, najavljeno je iz BKC-a.

Nakon spektakularne premijere koja je održana u Mostaru u martu, kada su zbog velikog interesa publike umjesto jednog održana dva rasprodana koncerta zaredom, u nedjelju će i sarajevska publika imati priliku da se uvjeri kako nezaboravne pjesme Indexa zvuče u aranžmanima za simfonijski orkestar, uz pratnju rok benda i uz nastup vrhunskih vokalnih solista.

Na programu će biti 'besmrtne' kompozicije Indexa koje su ostavile neizbrisiv trag na bh muzičkoj sceni kao što su: 'Plima' Olivera Bevande, 'Ti si mi bila u svemu naj' i 'Sanjam' Josipa Drinovca, 'Kad ne bude mene' i 'U jednim plavim očima' Nenada Tomičića, 'Sve ove godine'.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Letu štuke vraćaju se u veljači Zagreb

I druga predstava baleta „Orašar“ u Sarajevu uskoro rasprodana

Koncert gudačkog tria 'SA Sinfonietta' u utorak u Mostaru

Promo

I ovaj novembar u m:tel-u označen je podrškom studentima i obrazovanju!

Ekonomski neovisne žene lakše izlaze iz kruga nasilja

Širenje poslovne mreže Union banke