Bosna i Hercegovina

Herceg i Drmać o problemima braniteljske populacije

Saopćenje, Vlada HNŽ

MOSTAR, 23. lipnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg susreo se s izaslanstvom Udruge hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata (HVIDRA) Grada Mostara, predvođenim predsjednikom Darkom Drmaćem.

Izaslanstvo HVIDRA-e istaknulo je zadovoljstvo suradnjom s Vladom kazavši kako u predsjedniku Hercegu vide istinskog prijatelja koji je spreman intenzivno sudjelovati u traženju rješenja na sva pitanja koja opterećuju braniteljsku populaciju, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Ujedno, izrazili su zahvalnost Hercegu i Vladi HNŽ-a na svemu što čine za braniteljsku populaciju.

U tom kontekstu, istaknuli su brojne projekte potpore koji se realiziraju putem resornog ministarstva, među kojima, ortopedska pomagala, medicinsko rehabilitiranje, potpore zapošljavanju djece branitelja, plaćanje naknade upisa u visokoškolske obrazovne ustanove, te doškolovanje i prekvalificiranje.

Herceg je istaknuo kako branitelji, poglavito stradalnici, zaslužuju poštovanje te da je potrebno činiti stalne napore da se u cijelosti poštuje Zakon o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji. Podsjetio je na to kako Vlada HNŽ-a kontinuirano podupire projekte od značaja za braniteljsku populaciju.

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, iskazavši spremnost da ona bude nastavljena i dodatno osnažena s ciljem stalne potpore i skrbi za braniteljsku populaciju u HNŽ-u, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.
Vezane vijesti