Bosna i Hercegovina

Berjan posjetila Omladinski centar Brčko

Saopćenje, Foto FENA/Vlada Brčkog

BRČKO, 18. maja (FENA) - Izvršna direktorica Omladinskog centra Vijeća Evrope u Budimpešti Gordana Berjan boravila je u srijedu u Omladinskom centru Brčko distrikta BiH, gdje je zajedno sa savjetnicom gradonačelnika Brčkog Teom Ružić i višim stručnim saradnikom za Omladinski centar Srđanom Kisićem obišla prostorije te razgovarala o saradnji Vlade Distrikta s Vijećem Evrope i drugim međunarodnim organizacijama koje se bave pitanjima mladih.

Berjan je iskoristila posjetu da se upozna s radom tog centra, problemima s kojima se susreće, kao i saradnjom Vlade s nevladinim organizacijama.

Kazala je kako je veoma važno da se za mlade osigura adekvatan prostor u kojima će moći biti aktivni, u smislu organizovanja različitih dešavanja, manifestacija, radionica, seminara, te da ovaj brčanski Centar raspolaže s pogodnim prostorijama kojima bi bila potrebna adaptacija, s obzirom na veliki broj različitih aktivnosti koje se u njemu realizuju, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

Ružić i Kisić su s Berjan također razgovarali o mogućim studijskim posjetama mladih iz Brčkog Omladinskom centru Vijeća Evrope u Budimpešti, te su naglasili opredijeljenost Vlade Distrikta u kreiranju kvalitetne omladinske politike i Strategije prema mladima kako bi se stvorio bolji ambijent za njihovo djelovanje i aktivizam.

 

 

 

(FENA) N. M.
Vezane vijesti