Bosna i Hercegovina     | 18.05.2022. 15:33 |

Okerić i Namoora razgovarali o unapređenju saradnje KS i Palestine

FENA Saopćenje, Foto/ Služba za protokol i press KS

SARAJEVO, 18. maja (FENA) - Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i ambasador Države Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeq Namoora, u čijoj pratnji je bio predsjednik Udruženja "Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini" Majed Maarouf, razgovarali su danas o mogućnosti unapređenja dobre saradnje između KS i Ambasade, odnosno Države Palestine.  

Bilo je govora i o položaju Palestinaca u Sarajevu, kojih je, prema riječima dr. Maaroufa, više od 400, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.  

Ambasador Namoora iskoristio je priliku da se zahvali predsjedavajućem Okeriću, što je jučer sa zastupnicom Amrom Junuzović-Kaljić posjetio Ambasadu, gdje su se upisali u Knjigu žalosti otvorenoj povodom smrti palestinske novinarke Shireen Abu Akleh, koja je ubijena na okupiranoj Zapadnoj obali. 

- Želio bih istaknuti da imamo odlične odnose između Ambasade Palestine i Kantona Sarajevo. Ja kao ambasador osjećam da sam ovdje među svojom braćom i sestrama, među voljenim narodom - naveo je ambasador Namoora.  

Predsjedavajući Okerić naveo je da mu je čast i zadovoljstvo što ima priliku ugostiti ambasadora Države Palestine i predsjednika udruženja koje okuplja bratski narod te države.  

- Koristim ovu priliku da izrazim spremnost na dodatno unapređenje saradnje između Kantona Sarajevo i ambasade države Palestine kroz konkretne projekte i aktivnosti. Izrael pred očima svjetske javnosti decenijama provodi okupaciju nad palestinskom teritorijom i agresiju nad palestinskim narodom, ne pridržavajući se obaveza koje mu nameće međunarodna zajednica. Građani BiH znaju šta je agresija, osjetili su je na svojoj koži, suosjećamo se sa palestinskim narodom i želimo im da istraju u borbi za istinu i pravdu - naveo je Okerić.  

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Albares: Sve članice EU trebale bi koordinirano priznati palestinsku državnost

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta