Stranačke aktivnosti     | 13.05.2022. 10:43 |

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv

MOSTAR - U četvrtak je  Klub SDP-a Gradskom vijeću Mostara predložio Zaključak kojim se nalaže Odjelu za urbanizam da u roku 30 dana Vijeću dostavi Prijedlog odluke o izradi Regulacijskog plana Centar 1 koji obuhvaća veći dio Centralne zone. 

 

 

Smatramo da ne postoji uređen europski grad koji za područje najužeg centra nema detaljan plan, pa smo težili pokretanju procesa koji bi rezultirao  raspisivanjem međunarodnog javnog poziva za arhitektonsko-urbanističko rješenje područja oko bivše Ćirine zgrade, Integre i zgrade Vlade FBiH.

Na žalost HDZ je uz pomoć HRS-a onemogućio usvajanje ovog zaključka. Blijede izgovore su tražili u „gramatičkoj grešci“ što najbolje opisuje destruktivnost politike HDZ-a, iz čijih su redova na poziv da djeluju amandmanski odgovoreno: „Mi ovo nećemo podržati i točka!“.

Ako ništa, ovom rečenicom su demaskirali svoju „dovršimo započeto“ politiku i težnje da umjesto urbanistički uređenog grada po centru Mostara hoda njihova komisija i dirigira gdje će se što graditi.

Ako je ikada itko smatrao da se HDZ BiH u Mostaru promijenio dolaskom novog gradonačelnika i određenim brojem novih vijećnika u Gradskom vijeću Mostara sada su te maske definitvino pale.

Ovim činom su ponovo potvrdili da ne žele odstupiti od ranije uspostavljenje prakse „ti meni – ja tebi“ po kojoj će stranački članovi komisije iz SDA i HDZ-a hodati po gradu i određivati što tko smije, a što tko ne smije graditi. Očigledno je da su za vijećnike HDZ-a zakoni i interesi Grada Mostara kao cjeline i interesi građana Mostara nebitni. Umjesto obračuna za nelegalnom i divljom gradnjom, mostarski HDZ očigledno i dalje želi nastaviti sa mutnim poslovima „ispod stola“ koji, na samo njima poznate načine, vjerovatno donose određenoj stranačkoj eliti skrivenu i ilegalnu višemilijunsku financijsku korist.

Drugog obrazloženja za 'amenovanje' gradnje bez postojanja regulacijskih planova jednostavno nema. Osim HDZ—ovih, začuđujuća su i nesuivlsla obrazloženja iz redova navodno oporbenog HRS-a koji su odbijanjem podrške našem zaključku stali zajedno sa HDZ-om BiH u obranu raznih vrsta mešetarenja i nelegalne gradnje po cijelom Mostaru kako u prošlosti, tako i u budućnosti.  Zbog toga i HDZ i HRS još jednom moramo upitati: Zbog čega ne želite uvesti red i zakonitost u gradnju po Mostaru?

Press služba GO SDP BiH Mostar

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana