Kultura     | 29.04.2022. 12:01 |

Mirsad Bećirbašić i Martina Andrić pobjednici konkursa za najbolju bajku 

FENA Saopćenje, Foto/ FENA

SARAJEVO, 29. aprila (FENA) - Udruženje Fani i 8. Festival dječije umjetnosti  koji se održava od 3. do 7. maja na nekoliko lokacija u Sarajevu, Tuzli, Tešnju, Kaknju, Brezi i Goraždu, objavili su konkurs za najljepšu neobjavljenu bajku u dvije kategorije: odrasli pisci iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, te za učenike osnovnih škola u Bosni i Hercegovini.

Pristigle radove je ocijenjivao žiri u sastavu: Slavica Lončarić-Đugum, Aleksandra Čvorović, Lidija Pavlović-Grgić i Muhidin Šarić.

U kategoriji za odrasle nagrada “Aidin Maslačak Bajka” pripala je Mirsadu Bećirbašiću za bajku “Zeljanicavumen protiv Mrakanmena”. Druga nagarda pripala je Tanji Radović za bajku “Pozdrav suncu”, a treća je dodijeljena Ranku Pavloviću za bajku “Hrabri pastir i đavolov šegrt”.

U kategoriji za učenike dodijeljuje se nagrada “Najbolje mlado spisateljsko pero - Aida”.

Prva nagrada pripala je Martini Andrić za bajku “Čudesna priča”, 5. razred, OŠ “Sveti Franjo” iz Tuzle. Druga nagrada dodijelit će se Ajni Osmić za bajku “Princeza djetelina”, OŠ “Ivan Goran Kovačić” Gradačac. Treća nagrada je pripala Milici Nikoletić za bajku “Čarobna olovka”, 4. Razred OŠ “Jovan Dučić” Kuljani Banja Luka.

Nagrade će biti dodijeljene na zatvaranju 8. Festivala dječije umjetnosti 7. maja u Pozorištu mladih Sarajevo, saopćili su organizatori. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Otvoren javni poziv za Takmičarski program 9. Festivala dječije umjetnosti

Promo

Savjeti iz Hemofarma - Kratki vodič za zdravlje srca

Dr. Gabor Mate stiže u BiH

Poznati detalji programa trećeg izdanja Cross Border Coworking Conference