Bosna i Hercegovina     | 18.04.2022. 16:44 |

Gradonačelnik Fazlić povodom Uskrsa posjetio Župni ured u Bihaću

FENA Muhamed Sadiković,

BIHAĆ, 18. aprila (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas je povodom Uskrsa posjetio Župni ured "Župe Svetog Ante Padovanskog" i župnika fra Bonu Tomića, te časne sestre "Klanjateljice krvi Kristove" i gradsku župu Zavalje.

-Moj današnji ulazak u ove prostorije doživljavam na neki način kao ulazak u svaki dom naših sugrađana katolika. Nadam se da će nam ovaj Uskrs, ali i svaki naredni blagdan i praznik biti inspiracija za njegovanje pravih vrijednosti, poput međusobnog uvažavanja i razumijevanja, ljubavi i mira - poručio je bihaćki gradonačelnik Fazlić.

Fra Bono Tomić još jednom je istakao Bihać kao primjer skladnog suživota, odnosno uzajamnog poštivanja građana različitih religijskih pripadnosti.

-Uvijek ponavljam da je ovaj grad primjer kako treba živjeti danas u Bosni i Hercegovini. Ovdje zaista naše različitosti doživljavamo kao naše prednosti i bogatstvo. Ponosni smo na redovne posjete i dolaske našeg gradonačelnika, ali i drugih zvaničnika. Sve ovo zapravo doživljavamo kao posebno dragu čestitku i vrijedan znak pažnje sugrađana i prijatelja - riječi su župnika Tomića.

Još jednom je upućena najiskrenija čestitka svim katolicima u Bihaću, koji su ovaj blagdan dočekali u krugu porodice, prijatelja i komšija, što je omogućio i privremeni dolazak velikog broja građana iz inozemstva.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Lendo: Neka vjera u Boga i radost Uskrsa budu putokaz prema jačanju zajedništva i povjerenja

Uskrsna čestitka gradonačelnika Brčkog

Katušić: Uskrs se ne može iskusiti bez drugoga i zadržati ga za sebe, jer je on rasipnost u ljubavi (VIDEO)

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!