Bosna i Hercegovina

Gradonačelnik Fazlić povodom Uskrsa posjetio Župni ured u Bihaću

Tekst: Muhamed SadikovićFOTO FENA

BIHAĆ, 18. aprila (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas je povodom Uskrsa posjetio Župni ured "Župe Svetog Ante Padovanskog" i župnika fra Bonu Tomića, te časne sestre "Klanjateljice krvi Kristove" i gradsku župu Zavalje.

-Moj današnji ulazak u ove prostorije doživljavam na neki način kao ulazak u svaki dom naših sugrađana katolika. Nadam se da će nam ovaj Uskrs, ali i svaki naredni blagdan i praznik biti inspiracija za njegovanje pravih vrijednosti, poput međusobnog uvažavanja i razumijevanja, ljubavi i mira - poručio je bihaćki gradonačelnik Fazlić.

Fra Bono Tomić još jednom je istakao Bihać kao primjer skladnog suživota, odnosno uzajamnog poštivanja građana različitih religijskih pripadnosti.

-Uvijek ponavljam da je ovaj grad primjer kako treba živjeti danas u Bosni i Hercegovini. Ovdje zaista naše različitosti doživljavamo kao naše prednosti i bogatstvo. Ponosni smo na redovne posjete i dolaske našeg gradonačelnika, ali i drugih zvaničnika. Sve ovo zapravo doživljavamo kao posebno dragu čestitku i vrijedan znak pažnje sugrađana i prijatelja - riječi su župnika Tomića.

Još jednom je upućena najiskrenija čestitka svim katolicima u Bihaću, koji su ovaj blagdan dočekali u krugu porodice, prijatelja i komšija, što je omogućio i privremeni dolazak velikog broja građana iz inozemstva.

(FENA) L. A.
Vezane vijesti