Ekonomija     | 30.03.2022. 15:19 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Marković i ambasador Japana u BiH o saradnji i privlačenju stranih investicija u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Milica Marković razgovarala je s ambasadorom Japana u BiH Makoto Itom o nastavku promotivnih aktivnosti i predstavljanju investicijskih potencijala za japanske privrednike.

Dogovoren je sastanak s direktorom Vanjsko-trgovinske organizacije Japana (JETRO) sa sjedištem u Beču, kako bi se razgovaralo o organizaciji promotivnog događaja za japanske kompanije koje su investirale u zemlje EU i kako bi im se predstavili potencijali Bosne i Hercegovine i ove regije.

JETRO je organizacija povezana s Vladom koja radi na promovisanju međusobne trgovine i ulaganja između Japana i ostatka svijeta. Osnovana je 1958. godine s ciljem promocije japanskog izvoza u inostranstvo, međutim njen glavni fokus u 21. vijeku se pomjerio ka promovisanju direktnih stranih investicija u i iz Japana i pomaganju malim i srednjim firmama da maksimiziraju svoj globalni izvozni potencijal.

Direktorica Marković i ambasador Ito su razgovarali i o drugim oblicima saradnje i podrške privlačenju direktnih stranih investicija u BiH, saopćila je FIPA. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Kubatlija s predstavnicima privredne komore Soluna o spajanju solunskih i bh. privrednika

Vršilac dužnosti direktora FIPA-e razgovarao s ambasadorom BiH u Grčkoj

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'