Bosna i Hercegovina     | 26.03.2022. 11:25 |

Prva "Steel trail utrka-Zenica 2022" sutra na tri dionice na lokalitetu Smetova

FENA Vehid Begunić, Foto: Facebook/Modern Escape Europe

ZENICA, 26. marta (FENA) – U okviru manifestacije “Zeničko proljeće”, Udruženje “Modern Escape Europe” iz Zenice, zajedno sa svojim partnerima, sutra na zeničkom planinskom izletištu Smetovi organizira prvu “Steel trail utrke-Zenica 2022”, koja će se trčati na tri staze te će okupiti 180 učesnika iz 12 zemalja.

 

Mrežu partnera čine Oružane snage Bosne i Hercegovine, Grad Zenica, Planinarsko društvo “Azimut-135”, Savez izviđača Grada Zenice, udruženja “I dijaspora” iz Švicarske i Rijeke BiH “Budi promjena”, Cengiz grupa...

Start trke “Veliki Smet”, dužine 20 kilometara, planiran je za sutra u 10.00 sati; trka “Mali Smet”, dužine 10 km, počinje u 11.00, a trka “Piccolo”, dužine dva kilometra, u 11.30 sati.

- Pripremili smo 30 kilometara raznovrsnih staza u rejonu Smetova, na kojima se preklapaju šume, livade, makadamski putevi, planinarske staze, usponi i strmine, a što je idealan način da promovišemo naše Smetove i Zenicu, kao i lokalna naselja duž staza. Vrijeme za trke je idealno, iako je tek nastupilo proljeće, a postavljene su markacije na cijeloj dužini svih staza pa su ostvareni svi preduslovi za početak prve trail utrke na teritoriji Grada Zenice ikada - napominje u izjavi za Fenu Afan Abazović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Grad Zenica od ovog vikenda osigurao besplatan prevoz na Smetove

Svečano otvoren rekonstruisani amfiteatar na Smetovima

Na Smetovima završna aktivnost projekta „Svijet u kome živim“

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli