Ekonomija     | 14.03.2022. 13:58 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Dogovorena intenzivnija saradnja Razvojne banke i Privredne komore FBiH 

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. marta (FENA) - Vršiteljica dužnosti predsjednice Uprave Razvojne banke Federacije BiH Mersiha Slipičević i predsjednik Privredne komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić razgovarali su danas o dosadašnjoj saradnji, trenutnim i planiranim aktivnostima banke, te inteziviranju saradnje. 

Na sastanku održanom u prostorijama Razvojne banke Federacije BiH dogovoreno je da ubuduće na prezentacijama, a koje ova banka organizuje za poslodavce i menadžere u gradovima širom Federacije BiH, prisustvuju i predstavnici Privredne komore Federacije BiH.

Također, na svim sastancima grupacija Privredne komore FBiH prisustvovat će i predstavnik banke koji će prisutne upoznavati s potencijalima i ponudom banke, planiranim aktivnostima, gdje će zajednički prepoznavati potencijalne probleme, kreirati nove ideje i alate za brzi razvoj privrede u Federaciji BiH.

Razgovaralo se i o Garancijskom fondu Federacije BiH, kojim upravlja Vlada Federacije BiH, a administrira Razvojna banka Federacije BiH, kao i o dokumentu „Strategija razvoja Federacije BiH“, odnosno osnovnim ciljevima, prioritetima i mjerama za realizaciju planiranog. Razvojna banka Federacije BiH kreirala je nove kreditne linije kao odgovor na postavljene izazove i ciljeve iz tog dokumenta. 

Inače, Uprava Razvojne banke Federacije BiH je ranije ovog mjeseca predložila, a Nadzorni odbor usvojio set novih kreditnih linija koje korespondiraju sa zacrtanim strateškim ciljevima i prioritetima. Predviđeno je dugoročno kreditiranje IT sektora i digitalne transformacije, poboljšanja energetske efikasnosti, projekata obnovljivih izbora energije, turističkog sektora i javno-privatnog partnerstva.

 - Na ovaj način Razvojna banka Federacije BiH je među prvima u Federaciji BiH odgovorila na postavljene izazove i zadatke Strategije - saopćeno je iz Razvojne banke FBiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Privredne komore zatražile izuzimanje rudnika i termoelektrana iz obaveze plaćanja putarina

Unapređenje suradnje Hrvatske banke za obnovu i razvitak i Razvojne banke FBiH

Razvojna banka Federacije BiH u Goraždu prezentovala kreditne linije, moguće i otvaranje poslovnice

Promo

U m:tel ponudi: Vrhunski Galaxy preklopni telefoni sa pametnim satom na poklon

NLB Banka Sarajevo sa partnerima obilježila 40. godišnjicu Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu

Aktivan doprinos održivosti i očuvanju okoliša-Električni automobili u voznom parku Sparkasse banke