Bosna i Hercegovina     | 28.02.2022. 12:25 |

Ružnić: Krajina će uvijek ponosno čuvati nezavisnu i jedinstvenu BiH

FENA Muhamed Sadiković, Foto: Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 28. februara (FENA) - Predstavnici Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) i Kantonalne skupštine danas su obilaskom mezarja i groblja, odali poštovanje svim poginulim braniocima Bosne i Hercegovine. Naglasili su važnost podsjećanja i isticanja da su upravo najhrabriji pripadnici Armije Republike BiH položili živote za nezavisnost i suverenost Bosne i Hercegovine.

 - Upravo oni su najzaslužniji za nezavisnu, suverenu i slobodnu Bosnu i Hercegovinu, zbog čega njihovu hrabrost i žrtvu uvijek moramo isticati, te biti neizmjerno zahvalni. Također, danas naročito moramo biti glasniji od onih koji osporavaju nezavisnost naše zemlje. Krajina i Krajišnici nisi uzmakli 1992. godine i uvijek će ponosno čuvati nezavisnu i jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu -  kazao je kantonalni premijer Mustafa Ružnić.

Predsjedavajući Skupštine USK Razim Halkić dodao je kako se nezavisnost domovine mora potvrđivati i mnogo ozbiljnijim političkim angažmanom i djelovanjem.

 - Te 1992. godine smo bili na pravoj strani historije, kao što je to danas važno. Međutim, danas je izuzetno važno i da svi politički lideri u BiH shvate ozbiljnost i odgovornost njihovih pozicija, kako bi apsolutno svim građanima ove zemlje osigurali dostojanstven život i prosperitet - riječi su predsjedavajućeg Skupštine USK Razima Halkića.

Prvi mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i u ovom dijelu države bit će neradni dan, te obilježen nizom prigodnih kulturnih i sportskih dešavanja.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada USK i Sindikat dogovorili povećanje plata i poboljšanje standarda u obrazovanju

Vlada USK i Sindikat policije Unsko-sanskog kantona usaglasili sadržaj novog kolektivnog ugovora

Konjic obilježio Dan nezavisnosti BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo