Sport     | 13.02.2022. 16:13 |

Reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju Zara Husedžinović na međunarodnom takmičenju u Ljubljani

FENA Saopćenje, Foto/ Fena/klizanje

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju, Zara Husedžinović, pod rukovodstvom trenera Karla Požgajčića, nastupila je na međunarodnom takmičenju Dragon Trophy & Tivoli Cup 2022, koje je održano, od 10. do 13. februara u Ljubljani, Slovenija.

 

U konkurenciji takmičarki iz 14 zemalja, Husedžinović je imala dobar nastup. Na ovom takmičenju rezultat je bio u drugom planu. Savez je imao za cilj da Zara nastupi u Ljubljani, kako bi se, nakon tri nezgodne povrede u zadnja četiri mjeseca, oslobodila neizbježnog psihičkog pritiska, što je sa dobrim nastupom u Sloveniji, na našu radost i uspjela, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

Zara Husedžinović predstavlja Bosnu i Hercegovinu u umjetničkom klizanju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF), koji će biti održan od 20. do 25. marta 2022. u Vuokattiju, Finska.

Za nastup na EYOF-u, uz podršku OK BiH i Saveza klizačkih sportova BiH, Husedžinović će se pripremati u Zagrebu, pod rukovodstvom svog trenera Karla Požgajčića, a prije odlaska u Finsku imaće još jedno kontrolno takmičenje u Novom Sadu. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Reprezentativka BiH Lana Galijašević nastupila na klizačkom takmičenju u Istanbulu

Reprezentativci BiH u umjetničkom i brzom klizanju otpočeli pripreme za nastupe na EP-u i SP-u

Umjetničko klizanje - Više od 100 učesnika iz pet država na 'Sarajevo Trophyju"

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo