Sport     | 01.02.2022. 13:01 |

Nastupi bh. reprezentativaca u brzom klizanju

FENA Saopćenje, Foto/ Savez klizačkih sportova BiH

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Tarik Omeragić, nakon uspješne prošlogodišnje polusezone u kojoj je, između ostalog, nastupio na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, otputovao je na pripreme u Belgiju gdje će se sa belgijskim i hrvatskim timom pripremati za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u martu u Montrealu.

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Ermin Raščić nastupit će na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje će biti održano također u martu u Gdanjsku.

Bh. reprezentativac već je obavio dio priprema u januaru ove godine u Zagrebu, a Savez planira da Raščiću prije početka Svjetskog prvenstva omogući bar još par dana priprema i u Gdanjsku. 

Iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine navode da su prinuđeni svoje reprezentativce slati na pripreme van BiH, jer u Sarajevu nema ni minimum uslova za treniranje u umjetničkom i brzom klizanju.

- U pitanje je došlo i održavanje državnih prvenstvava, pa smo prinuđeni da ove godine molimo naše prijatelje iz klizačke zajednice susjednih zemalja da ih tamo održimo. I pored problema sa kojima se naši takmičari svakodnevno susreću, Savez klizačkih sportova BiH svake godine, u granicama svojih mogućnosti, nastoji omogućiti reprezentativcima u umjetničkom i brzom klizanju solidne pripreme i nastupe na najvišem nivou, kako bi naši predstavnici bili ravnopravni sa najboljim sportistima svijeta i dostojanstveno predstavljali BiH - saopćeno je iz te organizacije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Brzo klizanje - Dobar nastup juniorskih reprezentativaca BiH u Celju

Brzo klizanje - Tarik Omeragić otputovao na SP u Rotterdam

Omeragić imao solidan nastup Svjetskom kupu u Poljskoj

Promo

Brzo i jednostavno upravljajte sredstvima na kartici i dopunjavajte je iznosom koji vi želite

Sveobuhvatna zdravstvena usluga i njega za majke i djecu u centru izvrsnosti ASA Bolnice

Vodeći svjetski ekspert za dijasporu iz Londona stiže u Mostar