Najave     | 31.01.2022. 09:14 |

U Širokom Brijegu u petak počinju 'Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca'

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

ŠIROKI BRIJEG, 31. siječnja (FENA) - U Širokom Brijegu u petak, 4. veljače, počinje manifestacija u "Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca", kojom se obilježava 77. obljetnica ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Dane priređuje Vicepostulatura postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće", na čelu s vicepostulatorom fra Miljenkom Stojićem.

Vicepostulator će 4. veljače u 10 sati, zajedno s društvenim predstavnicima koji će položiti vijence i zapaliti svijeće na Trgu širokobrijeških žrtava, predvoditi molitvu za pobijene franjevce.

Dan 7. veljače bit će obilježen kao "Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk", što ga je proglasio Grad Široki Brijeg, te kao "Dan sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja", što ga je proglasila Županija zapadnohercegovačka.

Tog dana program započinje u 16 sati molitvom pred ratnim skloništem, mjestom ubojstva i spaljivanja 12 franjevaca iz širokobriješkog samostana.

Nastavlja se molitvom pred grobom gdje su trenutno pokopana 24 ubijena hercegovačka franjevca. Slijedi sveta misa zadušnica koju će predvoditi i na njoj propovijedati dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Na kraju će vicepostulator fra Miljenko Stojić iznijeti ukratko rad Vicepostulature kroz prošlu godinu, a gvardijan fra Ivan Marić, ml., izreći će riječi dobrodošlice i zahvale.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dodijeljene nagrade na Natječaju Stopama pobijenih, za uzrast djece

'Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca' od petka u Širokom Brijegu

Promocija domoljubno-duhovnog albuma 'Pjesme o ljubavi' Lucije Zovko

Promo

Sparkasse Banka predstavlja inovativni stambeni kredit za mlade

Raiffeisen transakcijski račun i paket usluga za mala i srednja preduzeća

M:tel: Novi broj online m:agazina donosi novosti iz svijeta tehnologije