Najave     | 31.01.2022. 09:14 |

U Širokom Brijegu u petak počinju 'Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca'

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

ŠIROKI BRIJEG, 31. siječnja (FENA) - U Širokom Brijegu u petak, 4. veljače, počinje manifestacija u "Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca", kojom se obilježava 77. obljetnica ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Dane priređuje Vicepostulatura postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće", na čelu s vicepostulatorom fra Miljenkom Stojićem.

Vicepostulator će 4. veljače u 10 sati, zajedno s društvenim predstavnicima koji će položiti vijence i zapaliti svijeće na Trgu širokobrijeških žrtava, predvoditi molitvu za pobijene franjevce.

Dan 7. veljače bit će obilježen kao "Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk", što ga je proglasio Grad Široki Brijeg, te kao "Dan sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja", što ga je proglasila Županija zapadnohercegovačka.

Tog dana program započinje u 16 sati molitvom pred ratnim skloništem, mjestom ubojstva i spaljivanja 12 franjevaca iz širokobriješkog samostana.

Nastavlja se molitvom pred grobom gdje su trenutno pokopana 24 ubijena hercegovačka franjevca. Slijedi sveta misa zadušnica koju će predvoditi i na njoj propovijedati dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Na kraju će vicepostulator fra Miljenko Stojić iznijeti ukratko rad Vicepostulature kroz prošlu godinu, a gvardijan fra Ivan Marić, ml., izreći će riječi dobrodošlice i zahvale.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Širokom Brijegu obilježena 79. godišnjica komunističkog zločina nad hercegovačkim franjevcima

'Hodnjom sjećanja' nastavljeno obilježavanje 'Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca'

Dodijeljene nagrade na Natječaju Stopama pobijenih, za uzrast djece

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom