Regija     | 19.01.2022. 12:49 |

Caroline Ziadeh: UNMIK će nastaviti potporu dijalogu

FENA Agencije

PRIŠTINA, 19. siječnja (FENA) - UNMIK je danas najavio dolazak Caroline Ziadeh iz Libanona kao nove specijalne predstavnice generalnog tajnika UN-a na Kosovu i voditeljice Misije privremene administracije Ujedinjenih naroda na Kosovu (UNMIK).

"UNMIK će ostati nepopustljiv u svojoj potpori dijalogu koji vodi EU radi postizanja cjelovitog sporazuma i dugoročnog mira i pomirenja", rekla je Ziadeh.

"Radujem se angažmanu s kosovskim vlastima i civilnim društvom, kao i s našim međunarodnim partnerima na Kosovu i u regiji", kazala je Ziadeh.

Ona je istaknula da će UNMIK nastaviti potporu institucijama i ljudima na Kosovu u realizaciji mirnije i prosperitetnije budućnosti kroz unapređenje ljudskih prava, izgradnju povjerenja među zajednicama i osnaživanje nosilaca pozitivnih promjena, uključujući žene i mlade.

U priopćenju stoji da je Ziadeh od 2017. godine bila direktorica  Odjela za međunarodne organizacije, konferencije i pitanja kulture u Ministarstvu vanjskih poslova i iseljenika Libanona, pernosi Tanjug.

UNMIK navodi da Ziadeh ima skoro 30 godina iskustva u međunarodnoj diplomaciji uz veliko znanje o Ujedinjenim narodima, jer je vodila državna izaslanstva Libanona u Ujedinjenim narodima o ljudskim pravima, agendi o ženama, miru i sigurnosti i migracijama.

Bivša zamjenica stalnog predstavnika Libanona u Ujedinjenim narodima u New Yorku (2006.-2017), Ziadeh je radila u veleposlanstvima Libanona u Ujedinjenom Kraljevstvu (2004.-2006.), u Belgiji i Europskoj uniji (1994.-1999.), kao i pri stalnoj Misiji Libana u Beču i veleposlanstva u Austriji, Hrvatskoj i Slovačkoj (1999.-2002.).

Ziadeh je diplomirala i magistrirala ekonomiju i političke znanosti na Libanonskom sveučilištu u Bejrutu i diplomirala međunarodne odnose na Sveučilištu Libre de Brisel i Diplomatskoj akademiji u Beču.

(FENA) D. P.

Vezane vijesti

MUP Srbije: Pojačana kontrola na prijelazima, pozivamo kosovske dužnosnike da ne šire paniku

Na Kosovu Dan žalosti u spomen na žene i djevojke žrtve femicida

Haxholli: Srbija blokira kosovske autobuse na granici s Hrvatskom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana