Bosna i Hercegovina     | 11.01.2022. 17:27 |

SIPA - Dvije osobe lišene slobode zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda

FENA Saopćenje

ZENICA/SARAJEVO, 1. januara (FENA) - Dvije osobe lišili su slobode na području Zenice policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tokom operativne akcije "Filter" zbog osnova sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, saopćila je SIPA. 

Osobe lišene slobode su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Prilikom petresa su otkriveni i privremeno oduzeti pet mašina za proizvodnju cigareta, dva kompresora, dvije vage, jedan ručni rezač duhana, veća količina rezanog duhana, 12.800 komada cigareta spremnih za prodaju i 50.000 filtera za punjenje cigareta u rinfuzi.

Aktivnosti policijskih službenika SIPA-e su realizovane po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Uhapšen Iračanin osumnjičen za umiješanost u terorističke napade prije deset godina

Napadač koji je ubio pet osoba u Teksasu uhapšen nakon četiri dana potjere

Uhapšen pripadnik američke Zračne nacionalne garde osumnjičen za curenje povjerljiih dokumenata

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost