Bosna i Hercegovina     | 23.12.2021. 15:50 |

Zvizdić-Uebber: Stabilizirati mir i aktuelizirati napredak u zaostalim reformama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas s ambasadoricom SR Njemačke u BiH Margret Uebber, a razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i  izazovima sa kojima se BiH suočava po pitanju euroatlantskih integracija.

Predsjedavajući Zvizdić rekao je da je BiH predana europskoj i NATO perspektivi kao ključnom vanjskopolitičkom cilju. Izrazio je zahvalnost SR Njemačkoj za prijateljstvo i kontinuiranu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Naglasio je da razvoj političke situacije u BiH ne ide u ispravnom smjeru i istaknuo važnost prisustva i zainteresiranosti međunarodne zajednice za situaciju u BiH.

Ambasadorica Uebber rekla je da se trenutna situacija u BiH prati sa velikom pažnjom u njenoj državi i da će Njemačka nastaviti da pruža podršku BiH, kao i nastojanjima na ispunjavanju uvjeta za članstvo u Europskoj uniji.

- Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Uebber saglasili su se da je, u interesu građana BiH, potrebno stabilizirati mir i aktuelizirati napredak u provođenju zaostalih reformi neophodnih za nastavak europskih integracija da bi se zaustavio odlazak mladih ljudi i da bi im se ponudila bolja i kvalitetnija perspektiva za ostanak u domovini - saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Zvizdića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Šiljegović u Bihaću prisustvovao Godišnjoj analizi deminiranja za 2023.

Zvizdić čestitao Pesah: Želim da vam dani praznika budu ispunjeni srećom i zadovoljstvom

Članovi Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH sastali se sa specijalnim izvjestiocem UN-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu