Bosna i Hercegovina

Turković i Ramić u Atlanti na skupu bh. dijaspore

Saopćenje

SARAJEVO/ATLANTA, 5. decembra (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i muftija za Sjevernu Ameriku Sabahudin-ef. Ćeman prisustvovali su manifestaciji "Domovino, uz tebe smo". 

Kulturno - vjerskom programu u Atlanti  prisustvovao je značajan broj bosanskohercegovačke dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Ministar Ramić upoznao je prisutne o stanju u domovini, te ukazao na važnost uključivanja bh. dijaspore u trenutno stanje  u Bosni i Hercegovini. Istakao je i značajnu ulogu mladih ljudi koji su završili školovanje i započeli svoj radnij vijek u američkim institucijama, podsjetio ih da radeći odgovorno i profesionalno svoje poslove, mogu puno pomoći i svojoj domovini. Podsjetio je i na veoma kompleksan period kroz koji prolazi Bosna i Hercegovina, te da dijaspora može u jednom izbornom ciklusu u potpunosti promijeniti trenutno stanje povratničke zajednice u entitetu RS.  

Obilježavanje Dana državnosti je prilika da se podigne svijest o važnosti njegovog obilježavanja. 

Muftija za Sjevernu Ameriku Sabahudin Ćeman istakao je da će Islamska zajednica nastaviti pružati svaki vid podrške matičnoj državi.  

Ministrica Turković obratila se prisutnima i pozvala sve Bosance i Hercegovce da učustvuju u procesima gdje se odlučujuje i iskoriste svoje pravo, kako za Bosnu i Hercegovinu, tako i za Sjedinjene Američke Države, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

(FENA) E. F.
Vezane vijesti