Bosna i Hercegovina     | 01.12.2021. 14:57 |

Zvizdić i Hartmann: Raditi na unapređenju integriteta izbornog procesa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. decembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas s ambasadoricom Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartmann.

Razgovarali su o bilateralnoj saradnji između dvije zemlje i zaključili da je dobra i da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje u svim oblastima.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Hartmann razgovarali su i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH. Složili su se da je ona vrlo komplicirana i da je neophodno što prije prekinuti blokadu državnih institucija i nastaviti raditi na ispunjavanju uslova za pristupanje euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić rekao je da je u Bosni i Hercegovini situacija vrlo složena i upozorio da je ugrožena dostignuta stabilnost i sigurnost. Izrazio je nadu da će neustavna i nezakonita blokada rada institucija BiH kojoj svjedočimo biti okončana.

Tokom sastanka bilo je riječi i o Izbornom zakonu BiH. Sagovornici su se saglasili da je neophodno raditi na unapređenju integriteta izbornog procesa kako bi se osigurali fer izbori u BiH.

Zvizdić i ambasadorica Hartmann saglasili su se i oko toga da je neophodno posvetiti se ekonomskom razvoju države i zaustavljanju odlaska mladih ljudi.

Predsjedavajući Zvizdić zahvalio je na dosadašnjoj podršci koju Republika Austrija pruža Bosni i Hercegovini i rekao da očekuje da se podrška nastavi i ubuduće, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zvizdić: Trojka na državnom nivou dobila više u odnosu na prethodni mandat Vijeća ministara BiH

Zvizdić uputio telegram saučešća nakon pucnjave u školi u Beogradu

Zvizdić na Konferenciji predsjednika parlamenata država članica EU

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost