Stranačke aktivnosti     | 30.11.2021. 12:43 |

Saopćenje za javnost SDA Zenica

FENA Saopćenje

Grad Zenica mora učiniti više za poboljšanje položaja penzionera

Stranka demokratske akcije Zenica daje punu podršku zahtjevima penzionera koji su danas svoje nezadovoljstvo iskazali mirnim protestima u Zenici.

Vlada Federacija BiH je uradila dobar posao, stabilizirala Fond PIO/MIO, uredovala isplatu i u konačnici u više navrata vršila povećanje penzija, ali iznos penzija još uvijek nije dostatan za dostojanstven život.

SDA je u izbornoj platformi "Za jaku Zenicu" za Lokalne izbore 2020. godine značajnu pažnju posvetila položaju penzionera, predlagajući uvođenje 13. penzije koja bi se penzionerima s minimalnim penzijama isplaćivala iz gradskog budžeta.

To je samo jedna od naših mjera za poboljšanje položaja penzionera i smatramo da ovo mora biti jedna od ključnih politika svih nivoa vlasti, pa i lokalnog, gradskog nivoa.

Stoga, pozivamo Grad Zenica da sagleda mogućnosti da kroz socijalne programe pomogne najugroženijim kategorijama penzionera, a jedan od načina je da Gradsko vijeće razmotri i usvoji brojne inicijative i strateške projekte za bolji život penzionera iz našeg programa "Za jaku Zenicu".

 SDA Zenica

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Izetbegović: Probosanski blok za zajednički nastup protiv Milorada Dodika

Saopćenje za javnost SDA Zenica

Tribina "Bosna i Hercegovina u aktuelnom političkom trenutku" organizuje SDA Zenica

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu