FENA biznis

Nestlé i poznati bh. atletičari predstavljaju seriju vježbi za najmlađe

Saopćenje, Foto FENA/Via Media

Nestlé i poznati bh. atletičari predstavljaju seriju vježbi za najmlađe

o    Amel Tuka i Nikolija Stanivuković predstavili seriju online vježbi za djecu

o    Podizanje svijesti o važnosti redovnog i pravilnog bavljenja tjelesnom aktivnosti

Sarajevo, 22. novembar 2021. – Kompanija Nestlé, nakon uspješnih partnerskih saradnji i pokrenutih inicijativa tokom godine, nastavlja obilježavanjem početka nove sezone Zdravo! projekta kroz udruživanje snaga s poznatim bh. sportistima. Iako su do sada djeca iz BiH poznatog bh. atletičara i Olimpijca Amela Tuku i mladu atletičarku u sedam disciplina, Nikoliju Stanivuković, imali priliku gledati samo na televiziji, prateći njihove uspjehe, sada su ovo dvoje uspješnih sportista svoju pažnju direktno usmjerili upravo mališanima u BiH.

Amel i Nikolija su pomogli u kreiranju zabavnog i edukativnog video materijala pod nazivom „Čas sa poznatim sportistom“, kako bi motivisali djecu na održavanje redovne i pravilne tjelesne aktivnosti, unutar i van kuće. Dvije serije vježbi su podijeljene u grupe, kako bi djeci, ali i nastavnicima i roditeljima, pored svoje edukativne uloge, služile i kao promotori povećanja nivoa tjelesne aktivnosti. Kroz seriju online vježbi za djecu dali su svoj skromni doprinos ovom projektu i istakli važnost redovne i pravilne tjelovježbe u BiH i šire, kako bi potaknuli djecu u aktivno uključivanje u organizovane oblike sportske aktivnosti. Nestlé je omogućio besplatni pristup svim vježbama na svojoj oficijelnoj web stranici, uz mogućnost preuzimanja svih materijala.

„Veliko mi je zadovoljstvo podržati ovakav projekat u BiH, koji daje priliku djeci da, kroz pravilnu prehranu , redovnu tjelovježbu i uz podršku roditelja i nastavnika, grade zdrave životne navike. Volim prilike gdje mogu da radim s djecom i bar na neki način pomognem im u sportskom napredovanju. Nadam se da će ove vježbe utjecati na stvaranje pozitivnih životnih navika mladih i potaknuti ih da se, bar rekreativno, bave sportom,“ poručio je Tuka, najbolji bh. atletičar i višestruki sportista godine u BiH.

Kao poseban doprinos kreiranju vježbi, prof. Erol Kovačević s Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu je prilagodio Amelove i Nikolijine vježbe za trening generacijama osnovnoškolaca. Nestlé već punu deceniju projektom Zdravo! pruža podršku roditeljima i nastavnicima na polju edukacije djece o pravilnoj i zdravoj prehrani i fizičkoj aktivnosti. U saradnji s Atletskim Savezom BiH,  realizira se i Nestlé Zdravo! kup, gdje se djeca takmiče u sedam atletskih disciplina, a u sklopu kojeg je i Nikolija započela svoju sportsku karijeru.

„U ovogodišnjoj sezoni Zdravo! projekta, Nestlé je nastavio da pomjera granice kroz implementaciju lokalno značajnih inicijativa i tako doprinio da se podiže svijest o zdravoj i pravilnoj prehrani, smanjenju otpada od hrane i upotrebe ostataka iste, te važnosti redovne i pravilne tjelovježbe. Amel i Nikolija su prepoznali naše ciljeve i dijele sa nama uvjerenja za pomoć odgoju zdravijih generacija,“  izjavila je Irena Merkaš, voditeljica korporativnih komunikacija, Nestlé Adriatic.

Više saznajte na Nestle.ba.

 

Za dodatne informacije kontaktirajte:

Irena Merkaš, Voditelj korporativnih komunikacija – Nestlé Adriatic

e-mail: Irena.Merkas@hr.nestle.com | mob : +385 99 7313 738

Nestlé Adriatic d.o.o. | Av. Većeslava Holjevca 40 | 10010 Zagreb, Croatia

 

        
Press Office
 
Via Media d.o.o. Vrbaska 1, 71000 Sarajevo
T (+387 33) 72 00 20 F(+387 33) 72 00 21
press@viamedia.ba
www.viamedia.ba
Molimo vas razmislite o okolišu prije printanja ove poruke.
Please consider the environment before printing this email.
Molimo pročitajte/Please read

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.