Bosna i Hercegovina     | 08.11.2021. 15:28 |

U novembru regionalna konferencija 'Sarajevo Migration Dialogue'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Regionalna konferencija "Sarajevo Migration Dialogue" bit će održana od 17. do 19. novembra u Sarajevu i okupit će ministre zemalja regiona, predstavnike Evropske unije i međunarodnih organizacija.

Kroz ovu konferenciju na najvišem nivou želi se ojačati saradnja i partnerstvo u regiji kao i razmjena informacija i iskustava, koji su od presudne važnosti za efikasno upravljanje migracijama.

Kako najavljuju organizatori razgovarat će se o konkretnim prijedlozima za rješavanje pitanja u oblasti migracija kroz diskusije u tri panela o temama upravljanje migracijama, kontrola i upravljanje granicom te budući trendovi i izazovi u migracijama.

Organizator konferencije je Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine uz podršku Hilfswerk International-a, a organizira se u okviru projekta "Smanjenje neregularnih migracija u EU putem jačanja kapaciteta struktura povezanih s migracijama na zapadnom Balkanu".

Projekat sufinansiraju Fond za azil, migracije i integracije (AMIF) i Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Austrije, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo