Bosna i Hercegovina     | 26.10.2021. 17:15 |

Brkić primio u nastupni posjet zamjenicu veleposlanika SAD-a Deborah Mennuti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) - Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH Josip Brkić primio je danas u nastupni posjet zamjenicu američkog veleposlanika u BiH Deborah Mennuti s kojom je razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na EU i NATO put Bosne i Hercegovine i izmjene Izbornog zakona. Tom prigodom je naglašena važnost punog funkcioniranja državnih institucija i nastavka rada na ustavnim i izbornim reformama.

Brkić je pozdravio pojačan interes nove američke administracije prema zemljama zapadnog Balkana, posebice za BiH, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Informirao je o aktivnostima koje institucije BiH provode na putu BiH u EU kao i radu Povjerenstva za suradnju sa NATO-om BiH, na čijem je čelu.

Dodao je da je Povjerenstvo jednoglasno usvojilo Program reformi za 2021. godinu, te da se očekuje njegovo usvajanje na Vijeću ministara BiH.

Sugovornici su se usuglasili da je izmjena Izbornog zakona BiH jedna od najaktualnijih tema i u vrhu je prioriteta.

Kao član Interresorne radne skupine, zamjenik Brkić je istaknuo da je od ključne važnosti da se postigne pravovremeni dogovor o reformi izbornoga zakonodavstva i izrazio je očekivanje da će američki izaslanik za reformu izbornog sustava Matthew Palmer pomoći da se stajališta približe i postigne koncensus.

Zamjenik ministrice je na kraju poželio Mennuti uspješan mandat u BiH i izrazio uvjerenje u nastavak dobrih odnosa dvije zemlje, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta