Sport     | 15.09.2021. 19:12 |

Bilbija presudio Veležu u mostarskom derbiju

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 15. rujna (FENA) - U zaostalom susretu nogometne Premijer lige BiH Zrinjski je na stadionu pod Bijelim brijegom pobijedio gradskog rivala Velež rezultatom 2:1.

Zrinjski je bio bolja momčad u prvom poluvremenu, a do vodstva domaći su došli u 33. minuti. Nakon slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora u gužvi se najbolje snašao Jakovljević i pogodio za 1:0.

Velež je do izjednačenja došao u 44. minuti nakon velike pogreške domaćeg vratara. Kukić je nakon ubačaje s desne strane uhvatio loptu, ali mu je ona ispala iz ruku pravu na glavu Zaimovića koji je pogodio za 1:1.

U nastavku tempo igre dosta je pao uslijed velike sparine. Zrinjski je držao loptu u svom posjedu, ali domaći nogometaši nisu uspjevali ozbiljnije zaprijetiti.

I kada se činilo da će utakmica završiti podjelom bodova Bilbija je u 85. minuti pobjegao Veležovoj obrani, ispred gola ga je pronašao dugom loptom Ćorluka, a Bilbija je zatresao mrežu za konačnih 2:1.

S tri nova boda Zrinjski se primaknuo vodećem Tuzla Cityju na samo bod zaostatka. Tuzlaci imaju 19 bodova i utakmicu manje u odnosu na "Plemiće".

Velež je peti s 11 bodova.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Pobjede Širokog i Zrinjskog

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije